Verbanddoos en EHBO koffer kopen bij Preventieshop

logo-preventieshop

Een ongeluk zit in een klein hoekje, dat is een bekend gezegde. Als het dan een keer mis gaat, is het belangrijk dat je snel en adequaat kan handelen. Of het nou thuis, op het werk of onderweg is, een verbanddoos of EHBO koffer is dan onmisbaar. Bij Preventieshop vind je een uitgebreid assortiment aan verbanddozen en EHBO koffers die geschikt zijn voor allerlei situaties. In deze blog informeren we je graag over de verschillende mogelijkheden en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste verbanddoos of EHBO koffer voor jouw situatie.

Verbanddoos-Universeel

Kijk naar de situatie

Allereerst is het belangrijk om te bepalen voor welke situaties de verbanddoos of EHBO koffer gebruikt gaat worden. Voor thuisgebruik, op kantoor of in de auto zijn er verschillende soorten verbanddozen en koffers verkrijgbaar. Zo zijn er compacte verbanddozen voor onderweg met basisbenodigdheden als pleisters, een snelverband en een antiseptische spray. Voor op kantoor of andere werkplekken waar meer mensen aanwezig zijn wordt vaak gekozen voor een grotere EHBO koffer met bijvoorbeeld oogspoelflessen, brandwondengel en een verbandschaar.

Verschillende maten

Ook de grootte van de verbanddoos of EHBO koffer is belangrijk om te bepalen. Bij het samenstellen van een EHBO koffer is het verplicht om rekening te houden met het aantal werknemers en de risico’s binnen het bedrijf. Voor een klein bedrijf waar geen risicovolle werkzaamheden worden uitgevoerd is een rode EHBO koffer met de basisspullen voldoende. Voor grotere bedrijven of bedrijven waar risicovolle werkzaamheden worden uitgevoerd zijn er speciale EHBO koffers met extra materialen, zoals blusdekens en een EHBO-handboek.

Bij het aanschaffen van een verbanddoos of EHBO koffer is het aan te raden om te letten op de inhoud. In sommige gevallen kunnen er aanvullende artikelen nodig zijn, afhankelijk van de risico’s binnen een bepaalde omgeving. Bij Preventieshop hebben we voor iedere situatie een geschikt assortiment en kunnen we advies op maat bieden voor de beste keuze.

Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met de houdbaarheid van de producten in de verbanddoos of EHBO koffer. Bij het niet gebruiken van alle producten kan het voorkomen dat deze over de houdbaarheidsdatum heen worden gebruikt, wat gevaarlijk kan zijn. Controleer daarom regelmatig of de verbanddoos of EHBO koffer nog volledig en houdbaar is en vervang indien nodig de materialen.

Een verbanddoos of EHBO koffer is onmisbaar in verschillende situaties. Bij Preventieshop hebben we een uitgebreid assortiment aan verbanddozen en EHBO koffers, geschikt voor thuis, op kantoor en in de auto. Door rekening te houden met de situatie en risico’s binnen een bepaalde omgeving, de grootte van de verbanddoos of EHBO koffer en de inhoud, ben je altijd voorbereid op eventuele ongevallen. Controleer regelmatig de inhoud om te voorkomen dat de producten over de houdbaarheidsdatum heen worden gebruikt. Ons team bij Preventieshop staat altijd klaar om advies te geven en de beste oplossing te bieden voor jouw situatie.